Krommenie

075-6218845

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Krommenie 075-6218845

De vrijwaring voor inleners van bonafide uitzendbureaus is per 1 juli 2012 een feit!

Vrijwaring voor inlenersDe uitzendbranche is met de Belastingdienst overeengekomen dat bedrijven, die gebruik maken van een gecertificeerd uitzendbureau, gevrijwaard worden voor de fiscale inlenersaansprakelijkheid. De Belastingdienst heeft gisteren met de branche een definitief akkoord bereikt. Dit akkoord betekent dat het bedrijf, dat personeel inleent, niet aansprakelijk gesteld kan worden voor achterstallige loonheffingen en omzetbelasting die de uitzender nog aan de fiscus moet betalen. Een belangrijke voorwaarde is dat 25 procent van het factuurbedrag (inclusief omzetbelasting) op een (geblokkeerde) g-rekening moet worden gestort.

De NBBU is heel blij met dit resultaat dat na jaren lobbyen bereikt is. "Met deze maatregel belonen we de betrouwbare uitzendondernemers en creëren we rust voor inleners die met bonafide bureaus zaken doen", zegt NBBU-directeur Marco Bastian.

Eerder al gaf staatssecretaris Weekers van Financiën aan zeer content te zijn met de maatregelen. "Bedrijven worden aangemoedigd zaken te doen met bonafide uitzenders, zodat alleen de uitzendbureaus die zich netjes aan de regels houden nog een certificaat verdienen en in zaken blijven."